Ve işten çıkarmalarda ilk hamle... Sendika İZSU'yu bastı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı olarak seçimi kazanan Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın görevi devralması sonrası belediyede işten çıkarma iddiaları gündeme gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ekonomik sorunu aşmak için yeni yılda işe girişi yapılan 3 bine yakın işçinin görevlerine son verileceği iddiaları ile ilgili olarak dün bir zirve gerçekleşmişti.

Zirvenin hemen ardından belediye işten atmalarla ilgili ilk hamlesini İZSU’da yaptı. 40 işçinin işten çıkarılması kararı alınırken işçiler konuyu Belediye-İş Sendikası’na aktardı.

Sendikacılar ile işten atılan işçiler öğle saatlerinde İZSU Ana Binası’na gelerek eylem düzenledi. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın odasına girmeye çalışan işçilere güvenlik görevlileri müdahale etti. “İşçiye uzanan eller kırılsın” sloganlarının atıldığı eylemde güvenlik görevlileri ile işçiler arasında arbede yaşandı.

ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞECEKLER
Edinilen bilgilere göre Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile sendika şubesi arasında görüşmelerin yapılacağı bildirildi. Ayrıca işten çıkarmalarla ilgili olarak Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında görüşme yapılacağı aktarıldı.

Metehan UD/EGEDESONSÖZ

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı