Tugay ve Aslanoğlu DEM Parti'de... Tüm İzmirlilere eşit hizmet vereceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın siyasi parti ziyaretlerinde son durağı DEM Parti İzmir İl Başkanlığı oldu. Cemil Tugay ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu DEM Parti İzmir Eş Başkanları Rezan Karabulut ve Mehmet Kuruş karşıladı.

Eş başkanların makamında yapılan toplantıda 'işbirliği ve görünmeyen ittifak' vurgusu yapıldı.

"GÖRÜNMEYEN İTTİFAK"

İlk olarak söz alan DEM Parti İzmir İl Eş Başkanı Rezzan Karabulut, "Ziyaretiniz bizim için çok kıymetli. çok memnun olduk. Mehmet Başkanım da söylediği gibi Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. Türkiye'de açık ve belli olmayan bir şekilde olsa da hep ittifak içerisinde olan iki partiyiz. DEM Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sizlerin iktidara gelebilmesi için çok destek veren bir parti. İzmir'de de böyle bir adım atarak yeni bir iş birliğinin, şehrimiz için ortak kararlar alabilmenin önü açıldı. Bir arada iyi şeyler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bizlerin de yerel yönetimler tecrübesi çok fazla var. Ne yazık ki batıda yok. CHP'nin batıda, bizim de Kürt illerinde ciddi bir başarımız var. Bu deneyimleri ortaklaştırırsak çok mutlu olacağız" dedi.

"İZMİR BAŞARIRSA TÜRKİYE BAŞARIR"

Farklı renk vurgusu yapan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Türkiye'de demokrasi iklimi yeşerecekse bunun en çok yeşereceği yer İzmir'dir. Farklı düşüncelerin özgürce kendini ifade edebildiği, herkesin diğerinin sözünü kesmeden dinlediği, anlamaya çalıştığı, her rengin kendini özgürce ifade edebildiği güzel bir şehirdir İzmir. Bizler İzmirliler olarak başarırsak Türkiye de başaracak" ifadelerine yer verdi.

"EŞİT HİZMET"

Eşit gözle hizmet edeceğini vurgulayan Başkan Cemil Tugay, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, "Yeni bir döneme başladık. Geçen seçim döneminde gösterdiğiniz demokratik süreç için teşekkür ederiz. Bundan sonraki dönemde bütün İzmirlilere eşit gözle bakacağız ve hizmet vereceğiz. Partinizin seçmenleri nezdinde önemli bir siyasi temsiliyet konumundasınız. Bu sebeple görüşleriniz her zaman değerli olacaktır. Eleştirilerinize de açık olarak bu şehri yönetmek istiyoruz. Bunu samimiyetle söylüyorum. Bazı noktalarda da problemleri daha fazla ağırlaşmış bazı insanların temsil ettiğinizin de farkındayız. O nedenle biraz daha fazla çalışmamız lazım. Yani yakın zamanda bir seçim yok. Sorunların çözümü için siyasi bir ortak akıl olursa daha kesin ve kalıcı olur diye düşünüyorum. Bugüne kadar iletişimimiz biraz eksik kalmış olabilir. Bu dönemde daha sağlam temeller üzerinde, biraz da kalıcı ve sürekli olsun. Yani bu konuşma ile hallolmaz. Önümüzdeki yıllarda bunun gereğini yerine getirmek lazım. Bu benim tarafımda her zaman olumlu, teori içerisinde olacak. Sizlerin de aynı yaklaşımda olacağınıza inanıyorum. O zaman da İzmirliler kazanacak" ifadelerine yer verdi.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

DEM Parti İzmir İl Başkanı Mehmet Kuruş ise, 'işbirliği' vurgusu yaparak, " Demokratik sürecin kapısı kapandı. Anadolu halklarını sıkıştıran sürecin sonuna gelmemiz çok iyi. Umarız demokratikleşmeyi beraber kurarız. Memleketi yeniden demokratik süreci aralamaya çok isteriz. İşbirliği son derece önemli. Türkiye'de iletişimsizlik var. Ülkenin sorunları var, kentimiz de sorunları var. İzmir'de herkese eşit kamusal hizmet götürmek isteriz. Kültüründen ve dilinden mağduriyet yaşayanları düşünmek çok önemli. Anadilde kreş eğitimi çok önemli. Trafik sorunlarını ele almak, emek güçleriyle beraber işbirliği içinde olmak çok önemli. Dikey yapılanma sorunlarını çözmek çok önemli. Kentsel dönüşümü yoksulları önceleyen şekilde yapmak çok önemli. Tarımsal ekonomi ve yenilenebilir enerjiyi çok önemsiyoruz. Demokratik bir kent için katkı sunmaya hazırız. Seçmenden bağımsız bir şekilde ilettiğimiz mesajlar çok önemli” dedi.

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı