Soyer’den Opera Binası’nın bakanlığa devri sorusuna yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gazeteci Fatih Altaylı’nın Youtube programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulunurken, inşası durma aşamasına gelen İzmir Opera Binası hakkında da konuştu. 

Başkan Soyer, Cumhuriyet tarihinin operanın yanı sıra bale, tiyatro ve konser etkinliklerine ev sahipliği yapacak ve tamamlandığında Cumhuriyet tarihinin opera sanatına özel ilk binası olarak tarihe geçecek projede sıkıntılar olduğunu ifade ederek, “Maalesef sıkıntı var çünkü ihaleyi feshetmek zorunda kaldık. Ama şöyle bir gerçeklik de var. Kaba inşaatla ilgili kısımda sıkıntı yok ama asıl ağır maliyet ince işte ve firma tam oraya geldiğinde bıraktı. Aslında kızgın olduğumu da söyleyebilirim. İhale sürecinde teminatını yaktık. Ciddi bir bedeli var bunun bundan sonra kamuyla yapacağı işler babında…” diye konuştu. 

429 milyon liralık yatırımla 25 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve yüzde 45’i tamamlanan proje ile ilgili bakanlığa devir konusu da gündeme geldi. 

Fatih Altaylı Opera Binası ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un özel bir sohbetinde “Devretsinler biz yapalım” dediğini ifade ederek, “Böyle bir şey mümkün mü?” diye sordu. 

Soyer’den bu soruya, “Henüz böyle bir şey söylemediler. Eğer söylerlerse oturur ciddiyetle düşünürüz” yanıtı geldi.

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı