Sevda Erdan Kılıç'tan o karara tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, İzmir Aliağa ilçesinde Siteler mahallesinde yer alan 1431 Ada 58 Parsel üzerinde bulunan 285 bin 867 metrekare alan orman vasfından çıkarıldı 285 bin 867 metrekarelik bir alanın orman sınırı statüsü kaldırıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan 6831 sayılı Orman Kanunun 16'ıncı maddesi gereğince yayımlanan karara CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç tepki gösterdi.

Sevda Erdan Kılıç, "Gece yatıyorsunuz sabah kalktığınızda Resmi Gazete’de yayımlanmış bir karar görüyorsunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bütün Türkiye’yi ilgilendirebilecek kararlar alınıyor. Mesela dün gece İzmirliler uyurken, Aliağalılar uyurken bir karar alındı ve Aliağa’da 1431/58 parselin olduğu alan orman vasfından çıkarıldı. Burası denize sıfır. Liman yanı, kupon bir arazi! Bu karar neden alındı? Orman sınırları dışına çıkarılan bu parselin gelecekteki kullanım amaçları ne olacak? Kamu yararı var mı? Bu karar alınırken bölgede yaşayan vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alındı mı? Alındıysa, bu görüşler karar sürecine nasıl yansıtıldı? Bunların hiçbirini bilmiyoruz. Ortada şeffaflıktan uzak bir süreç var. Neden? Hangi ihtiyaca göre yapılıyor. Bir açıklama yok. Ben yaptım oldu anlayışıyla devletin yönetilemeyeceğini yıllardır söylüyoruz. Ülkemizin eğitimde, sağlıkta, ekonomide geldiği nokta da haklı olduğumuzu gösteriyor. AKP’nin rant ve talan üzerine kurulu bir iktidar olduğunu bildiğimiz için bu kararları görür görmez tüylerimiz ürperiyor. Sadece İzmir de değil. Aynı karar içinde Artvin, Bitlis ve İstanbul’da bulunan alanlar da var. Bugün konuyla ilgili soru önergemi TBMM Başkanlığı’na veriyorum. Bu alan nasıl kullanılacak, burada ne gibi tasarruflarda bulunulacak takipçisi olacağız." açıklamasında bulundu. 

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı