Ramazan’da oruç tutan tutmayan herkes bir araya geldi ve galiba çok fena yenilip içildi. Ramazan pidesi, hurma vb kuru meyveler, unlu çorbalar, şehriye, erişte, makarna, pilav, patates, baklava, güllaç… Karbonhidrat denizinde yüzdükten sonra sıradaki bayram “Şeker Bayramı”…

 

Eğer tatlı bayramda “vazgeçilmeziniz” ise; bayramı en az hasarla kapatmanız için size özel geliştirdiğim tüyoları paylaşıyorum. Diyet yapmadan zayıflamak, sağlığı ve kilosunu korumak isteyenlere özel arşivimde daha pek çok beslenme konusunda tüyolar var…

 

                İşte sizi anlayan gerçekçi bir diyetisyenden 10 maddelik “Işın Sayın Yöntemi”

1)      Seçici olun: Favoriniz olan tatlıya kendinizi hazırlayın, her tatlıyı yemeyin.Örneğin: “Halamın cevizli ev baklavası, teyzemin revanisi eşsizdir. Daha iyisini görmedim” diyorsanız, halanızı üzmeyin, gerçekten de başka yerde cevizli baklava yemeyin.

2)      “Çikolata var mı?” diye sorun: Böylece tatlı bir şey almış olarak ev sahibini sevindirip manipüle edebilirsiniz. Çikolataları biriktirip, bir çocuğa verin.

3)      Önce tadım yapın: Mutlaka denemek istediğiniz bir tatlı varsa, önce bıçakla kesip tadına bakın. “Tabak artığı olmasın” deyip bitirmeye çalışma gibi mazeretleri bertaraf eden bir yöntemdir.

4)      Paylaşın: Pişmanlık getiriyorsa tatlıyı paylaşın, derdi tasayı paylaştığınız gibi tatlıyı da paylaşın.

5)      Şerbetten kurtulun: Revani gibi çatalla ezilebilen tatlıları ezerek, tabağı da hafif eğik tutarak şerbetini süzdürün.

6)      Kendi tabağınızı kendiniz hazırlayın: Baklava tepsisinin en dış kenarları daha kuru çıtır ve şerbetsizdir. Mutfağa sızın ve kendi tabağınızı kendiniz hazırlayın.

7)      En sevdiğiniz katmanı belirleyin: Sadece o kısmın kalori değerini yüklendiğinize değer. Eğer baklavaysa üstteki çıtır katmanları ve ortadaki kuruyemişli kısmını yiyin. Şerbetten boğulmuş kısmını yanınızda oturan, varsa kilo almasına sevineceğiniz birine tatlı tatlı gülümseyerek hediye verin.

8)      Hafif tatlılara öncelik verin: Sütlü veya meyveli tatlılar varsa ona yönelin.

9)      Günlük limit koyun: Günde en çok 2 Türk kahvesi fincanını geçmeyecek şekilde tatlı tüketmiş olun mesela...

10)   Baştan pazarlık yapın: Eğer şeker hastalığınız, hipogliseminiz (düşük kan glukozunuz), insulin direnciniz, fazla kilo durumunuz varsa çok geçerli nedenleriniz var demektir. Görüşeceğiniz yakınlarınıza: “Eğer tatlı ye diyerek baskı olacaksa ben gelmiyorum” deyin ve kendinizi tatlıdan koruyun.

 

  

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı