Biz Beslenme ve Diyet Uzmanlarının işi esasen hastalıklarda diyet tedavisidir. Besinlerin kimyası, vücut içi görevleri ve hastalığın besinlerle tedavilerini programlarız.

Bazı besin ögelerinin uzun süreli yetersizliğinde sinir hücreleri de uzun dönem beslenemez. Nörolojik, psikolojik veya psikiyatrik sorunlar doğabilir.  

Her yaşta görülebilen yaygın sağlık sorunu “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunda (DEHB),” tedavinin en önemli parçası olan beslenme, çoğu kez göz ardı edilmektedir. Bu ihmal; tedavi sürecini uzatıp, yavaşlatır veya etkisiz kılar. En iyi ihtimalle günü kurtarır.

Yani, beslenmede uzun dönem eksik kalan kıymetli besin ögelerinin; tedavi sürecinde sinir hücrelerine düzenli olarak aktarılması, aslında tedavinin olmazsa olmaz bir parçasıdır.

Not alın, beyin kimyanızı koruyun. İlaç ile tedavi alıyorsanız, mutlaka bir diyet uzmanından da yardım almalısınız.

 

DEHB’ nda hiçbir yerde bir arada bulamayacağınız 11 maddelik tedavi tüyoları:

  1. Co enzim q10: Hayvansal kaynaklı besinlerde bulunur ve bu besinler daha sık tüketilmelidir. Eksikliğinde, MS ve epilepsi atakları daha sert geçer. Çünkü sinir iletisinde görevlidir. DEHB’nda da tedavi sırasında dışarıdan besin desteği olarak alınmasında fayda vardır.
  2. Omega 3 yağ asitleri: Düzenli olarak haftada 1 kez büyük porsiyon temiz deniz balığının (dondurulmuş veya yeni tutulmuş, fakat mümkünse çiftlik balığı olmayacak şekilde) tüketilmesi gerekir. Ayrıca her gün zeytin, çiğ zeytin yağı, ceviz, mevsiminde semizotu tüketilmelidir. Tüm bunlar yokmuş gibi de düzenli biçimde besin desteği olarak dışarıdan balık yağı alınmalı bitene kadar da usulüne uygun korunmalıdır.  
  3. B grubu vitaminleri: Sinir sisteminin her gün temel ihtiyacıdır. Çok uzun süreli depolanmazlar. Çünkü: Suda eriyen vitaminlerdir, idrarla çok miktarda atılırlar.
  4. Su: Beynin %80’i sudur. Sağlıklı bir zihinde sağlıklı bir sinir iletisi için şüphesiz kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Oksijeni de beyinde odaklanma için gereklidir.
  5. Organik arı sütü: Bilimsel araştırmalarla nöronları koruduğu doğrulanmıştır, tedaviyi destekler.
  6. Organik propolis: Bilimsel araştırmalarla nöronları koruduğu doğrulanmıştır, tedaviyi destekler.
  7. Protein: Kaynaklarının (yoğurt, kefir, kırmızı/ beyaz / pembe etler, yumurta)ana öğünlerde yer alma zorunluluğu, tedavinin olmazsa olmaz kuralıdır. Çünkü: Sinir hücrelerinin temel yakıtı kan şekeridir. Bu hastalıkta da kan şekerinin ani çıkış inişleri istenmez. Proteinler ise, kan şekerinin yavaş yükselip, yavaş düşmesini sağlar. Böylece sinir hücreleri daha uzun süreler boyu, daha dengeli seviyede kan şekerine ulaşırlar.
  8. Probiyotikler: Kötü beslenildiğinde, yoğun karbonhidrat tüketimiyle, maya ve mantarlar ürer, probiyotikler azalır. Kan yoluyla istenmeyen her şey sinir hücrelerine ulaşır. Sistem korunamaz. Yani bağırsak 2. beyindir. Beyne neyin ulaşacağını bağırsaktan itibaren probiyotikler yönetir.
  9. Spor: Fazla enerji harcanır, beyne ulaşan oksijen miktarı artar, odaklanma çok daha kolay sağlanır.
  10. Nefes egzersizi ile doğru nefes alma öğrenildiğinde de beyinde artan oksijenle, odaklanma kolaylaşır.
  11. NLP tekniği ve olumlamalar: Odaklanma konusunda kaybedilen özgüven tazelenmelidir.

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı