Tahmin edersiniz ki sizlere bu yazımda konumuz soğan, sarımsak, çemen değil. Öncelikle diş ve diş eti temizliği yaptırdıktan sonra inatla devam eden ağız kokusu bu yazımızın temel konusudur.

Geceleri yatmadan önce, dil ve diş fırçalanıp, diş ipi kullanılırsa gece boyunca “kokuya sebep olan mikroorganizma” çok daha az miktarda ürer ve sabah ağız kokusu yapar. Sabah uyandığınızda da ilk işiniz, dil ve diş fırçalamak olursa gece boyunca üremiş olan kadar koku yapıcı mikroorganizma da (mantar, maya, küf, bakteri) ağızdan arınır. Günün ilk öğününden sonra da diş fırçalanıp diş ipi kullanılırsa çok daha isabetli olacaktır. Bunu her gün düzenli olarak aylarca yaparsanız “teorik olarak sorun çözülür.”

Ne var ki pratikte çözülmeyebilir de… Çünkü: Bu koku yapıcı mikroorganizmalar, şeker içeren ve sindirildiğinde şekere dönüşen besinlerle beslenir, ürer ve çoğalırlar. Yani düzenli olarak sabah akşam dil ve diş fırçalayarak, diş ipi kullanarak yaptığınız işi: Tatlı, pirinç, patates, beyaz unlu tuzlu, beyaz unlu şekerli, doğrudan şeker olan, glukoz, fruktoz şurubu içeren ambalajlı gıdalar, mayalı besinler ve kontrolsüz meyve tüketimiyle bozarsınız.

Ağız kokusuyla mücadelede düzenli fırça ve diş ipi kullanarak arınmanın yanı sıra, ilgili mikroorganizmaların “beslenip, üreyip çoğalmasına önleyecek” şekilde şekersiz, karbonhidratsız, mayasız beslenmediğinizde bile, hala ağız kokusu varsa; bir diğer olasılık da midede “helicobacter pylori enfeksiyonudur.” Bu mikroorganizmayla mücadelede ise beslenme önerileri şöyledir:

Tüketeceğiniz yeşillikleri sirkeli suda 20 dk kadar bekletip duruladıktan sonra kullanmak,

Sabahları aç karnına, gece yatarken ve ana öğünlerinizde tok karnına “ev yapımı 3-4 ay fermente olmuş elma sirkesini” birer çorba kaşığı kadar en az 3 ay kadar kullanmaktır.

İster ağızda mikroorganizmalar için, isterse midede helicobacter pylori için olsun… Her iki olasılığı da yukarıda sunduğum önerilerle yönetmeye çalışın.

Bunlara ilave olarak da, markası değişen teknolojisi yüksek farklı farklı probiyotik desteklerini eczanenizden satın alın ve 3 ay kadar mutlaka eczane ürünü probiyotik kullanın. Böylelikle “antibiyotik kullanmadan” ağız kokusu ve mide enfeksiyonu ile mücadele edebilirsiniz. Beslenmenize ve ağız hijyeninize özen gösterdiğiniz sağlıklı ve formda günler dilerim.

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı