Karşıyaka kaynak arıyor... İller Bankası’nın kapısı çalınacak

Yerel seçim sonuçları sonrası maaş krizi ile gündeme gelen Karşıyaka Belediyesi’nde göreve gelen B. Yıldız Ünsal düğmeye basma kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde TİS sürecinin de başladığı süreçte işçiler zaman zaman eylem gerçekleştirirken, Başkan Ünsal maaşların ödenebilmesi için çözümü kredi çekmekte buldu. İşçimenler buna göre Karşıyaka Belediye Meclisi gündem maddesinde yer alan önergeye göre, görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve Belediyenin mali yapısını güçlendirmek amacıyla gerektiğinde İller Bankasından kullanılmak üzere 130 milyon TL’lik borçlanma yetkisi isteyecek.

İlgili gündem maddesi şu şekilde;

"Belediyemiz görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve Belediyemizin mali yapısını güçlendirmek amacıyla gerektiğinde İller Bankasından alınacak teminat mektubu karşılığı, İller Bankası dışındaki diğer bankalardan 5393 Sayılı Kanun'un 18/d ve 68. Maddesinin (d) ve (e) bentlerinde yer alan esaslara göre kredi kullanılması ve borçlanılabilmesi için faiz hariç 130.000.000,00TL olarak alınabilecek kredinin sağlanması, borçlanmanın yapılması, kredi süresi ve geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, alınacak kredi karşılığında gerektiğinde İller Bankasından teminat mektubu alınarak kamu veya özel bankalardan kredi kullanılması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Karşıyaka Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkında önerge”

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı