İzmir’in modern köy enstitüsü için ihale zamanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarımı ayağa kaldırmak ve eğitim alanında öncü olmak üzere harekete geçmiş İzmir Tarım Lisesi’ni kurma hazırlıklarını başlamıştı.

Büyükşehir Belediyesi Urla ilçesinde kurmak istediği İzmir Tarım Okulu (Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) için ihaleye çıktı.

Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZTARIM tarafından gerçekleştirilen ihale ile Urla Bademler’deki 240 Ada 19 Parsel’deki 21490 metrekare alana İzmir Tarım Okulu inşa edilecek.

Yapım işi için gerçekleştirilecek ihale 25 Ocak saat 11:00’da yapılacak. Tarım Okulu’nun yaklaşık 1,5 senede tamamlanması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Tarım Okulu ile tarımda genç istihdamını artırmayı hedeflerken nitelikli ara eleman sorununu da çözmeyi hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha önce önemli proje için, ”İzmir Tarım Lisesi binasından kampüsüne, atölyelerinden öğretmenlerine, müfredatından eğitim kalitesine kadar birçok alanda köy enstitülerinden ilham alıyor. Bu anlamda İzmir Tarım Lisesi çağdaş eğitim modellerinin benimsendiği, kendine özgü bir mimarisi ve yapısı olan özel bir kurum olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Efe Can Tan- Gerçek İzmir

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı