İzmir'de yeni dolandırıcılık yöntemi: Kapora bahanesiyle 910 bin ₺'ye el konulduğu iddia edildi

Rezidanstan daire satın almak isteyen vatandaş Urla’da Parla Gayrimenkul emlak şirketinden A. Z. P. ve Colldwell Banker Strom danışmanı E. K. ile anlaştığını ve daire için 910 bin ₺’lik bir kapora verdiğini söyledi. Emlak şirketi tarafından kendilerine dairede 2 tane icra olduğu bildirildi. Alıcı, bunu ve ödemeyi kabul ettiğini iddia etti. Fakat daha sonra satıcı tarafından dairede 32 tane icra olduğu bildirildi. İcraların fazla olması sebebiyle satıcı dairesini satmaktan vazgeçti. Alıcı ise cayma akçesinin iadesini talep etti, 2 katını talep etmedi. Satış işlemlerinin durması sebebiyle emlak şirketinin parayı ödeyeceğiz oyalamaları ile anlaşma tarihinden 3 ay geçmesine rağmen hala ödemenin vatandaşa yapılmadığı iddia edildi.

Coldwell Banker Merkez birimine yapılan tüm bilgilendirmelere ve şikayetlere rağmen yeni ofis açtıklarını ve emlak sektöründeki durgunluğu bahane göstererek iadeyi gerçekleştirmedikleri idda edildi.

Olayların mahkemeye taşınıp mahkemenin alıcıyı haklı bulmasına rağmen henüz emlak şirketi tarafından kendisine paranın tamamının verilmediğini iddia eden vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek, emlak şirketi tarafından dolandırıldıklarını söyledi.
 

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı