İzmir'de Kenan Doğulu rüzgarı

Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümünde İzmir’de kutlamalar devam ediyor. İzmirliler 300 metrelik dev Türk bayrağı ile Konak Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na fener alayı düzenledi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, yurttaşlar ellerinde Türk bayrağı ile Atatürk posterleri taşıdı.

Fener alayı yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Cumhuriyet Meydanı’nda yurttaşları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZDENİZ gemilerinin görsel şovu karşıladı. Gemilerden ilk sesli mayının atılmasıyla birlikte, lazerli ışık gösterileri başladı. Ardından 150 efe ile zeybek gösterisi yapıldı. İzmir Valiliği’nin düzenlediği havai fişek gösterisi izleyenlerin nefesini kesti. Cumhuriyet Halk Korosu’nun Cumhuriyet’in 100’üncü yılını selamlamak için seslendirdiği Cumhuriyet marşlarının ardından etkinlik sona erdi.

Kutlamalar, Kültürpark Çim Alanı’ndaki Kenan Doğulu konseriyle devam etti. Ay yıldızlı kostümüyle Kültürpark’ta sahne alan ve Türk bayrağı dalgalandıran Doğulu, hem Cumhuriyet marşlarını hem de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için bestelediği ‘İkinci Yüzyıl Marşı’nı seslendirdi. Doğulu, “İzmir’im, cumhuriyet sevdalılarım, demokrasi sevdalılarım, laik, Türk Cumhuriyeti’nin parlak evlatları hepinizi saygıyla selamlıyorum” sözleriyle kenti selamladı.Doğulu seslendirdiği marşların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer’i sahneye davet etti. Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer sahneye birlikte el ele çıktı. Soyer, Doğulu’ya “Çok uzun bir hayalin sonucu gerçekleşiyor. Çok uzun zamandır bunu bekliyorduk, nihayet bu akşam oldu. İyi ki varsın Kenan” dedi, ardından da ölümsüzlük ve barışı simgeleyen zeytin ağacı fidesini Doğulu’ya hediye etti.

 

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı