İzmir’de 2 bağımsız adaydan sonuçlara itiraz!

Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. 

CHP yerel seçimlerde ülke çapında olduğu gibi İzmir’de de Büyükşehir yarışının yanı sıra 28 ilçede zafere uzanarak büyük bir başarı elde etti. 

İzmir’de seçimin dikkat çeken sonuçlarından birisine de Dikili ve Selçuk’ta halkın kantarına çıkan 2 bağımsız aday imza attı. 

Dikili’de bağımsız aday Kemal Doyuran 11 bin 154 oy alarak ikinci dönem için yeniden seçilmeyi başaran Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e sadece 713 oy farkla seçim kaybederken, Selçuk’ta da daha önce 2 dönem belediye başkanlığı yapan bağımsız aday Vefa Ülgür 8 bin 52 seçmenin oyunu aldı ve Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in sadece 367 oy gerisinde kaldı. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre sonuçların netleşmesinin ardından itiraz süreci başlarken, bu 2 ilçedeki seçimlere 2 bağımsız aday tarafından itiraz geldi. 

Dikili Belediye Başkan Adayı Doyuran seçim kuruluna hem oyların yeniden sayılması, hem de seçimin tekrarı için ederken, Selçuk Belediye Başkanı Ülgür de seçimi geçersiz oyların yeniden sayılması talebiyle kurula taşıdı. 

Seçim kurullarının 2 ilçedeki itirazlarla ilgili 2 gün içinde karar vermesi bekleniyor. 

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı