İYİ Parti’de o ilçede ‘işbirliği’ krizi: Başkan, yönetimi ve işaret edilen aday da istifa etti!

İYİ Parti’de 81 ilde aday çıkarma kararının ardından yaşanan istifa rüzgarı İzmir’e de sıçradı. 

İzmir’in Kiraz ilçesinde teşkilatın işbirliğinden yana tavır koymasının ardından aday çıkarma yönündeki tutum başkan ve yönetimin yanı sıra sandık için işaret edilen ismin de istifasıyla sonuçlandı. 

İYİ Parti Kiraz’ın kurucu İlçe Başkanı Halit Demir ve ilçe yönetimi yaşanan işbirliği krizinin ardından istifa etti. 

Edinilen bilgiye göre Demir ve ilçe yönetimi işbirliğinden yana tavır koyarken, İYİ Parti Kiraz Teşkilatı’nın çoğunluğu CHP’den aday adaylığı başvurusu yapan Nasuh Coşkun’un isminde uzlaştı. 

Bu kararın ardından ilçeye gelen İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Özlale’nin aday çıkarılacağını ve bu ismin de Olcay Kanat olacağını duyurmasının ardından işbirliği noktasında direnen ilçe teşkilatı istifa kararı aldı. İlçe Başkanı Demir ve ilçe yönetimin toplu istifasından sonra da aday olarak işaret edilen Olcay Kanat da partiden istifa etti.

DEMİR'DEN AÇIKLAMA
Yaşananlarla ilgili olarak Gerçekizmir’e konuşan Demir, “Partimizin aldığı karara sonuna kadar saygılıyım ancak biz ilçede işbirliğinden yanaydık. Zaten teşkilatıma da sordum, büyük bir bölümü işbirliği istedi. CHP’den başvuru yapan Nasuh Coşkun isminde de mutabık kalmıştık. Parti ilçemizde aday çıkarma noktasında kararlı olup adayı da açıklayınca tepkimizi ortaya koyduk” ifadelerini kullandı. 

Demir ayrıca, “Eğer parti kararından vazgeçip işbirliği kararı alırsa ilçe başkanlığına yeniden talip olurum” mesajını verdi.

Gerçek İzmir

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı