Ev kira fiyatlarında düşüş olur mu? Hangi semtte kira fiyatları daha yüksek?

(Haber: Kamala Nasibova) İzmir de emlak ofislerinde kiralık ve satılık konutların yüksek fiyatlarına rağmen yoğun talep oluyor. Emlakçılar yabancıların konutlara talebinden dolayı konut fiyatlarının arttığını söylüyor. Bunun dışında inşaat malzemelerindeki artışlar ve konut stoğunun yetersiz olması kira fiyatlarında artışa sebep oluyor.

Emlakçı Onur Tufan; ''İzmir Çeşme Alaçatı,Bornova ve Mavişehir taraflarında talep daha fazla buradaki arz ve talebe yetişemiyoruz. Konut üretimi depremden sonra çok daha düşük olduğu için fiyatlar normal olarak yükseldi. İnşaat sektörü duraksadı. Geçtiğimiz sene ile kıyaslarsak 18 lira olan çimento şu an da 170 lira. Böyle düşünürsek konut imalatı yükseldi. Kira fiyatlarının daha da artacağını düşünüyorum.''

Vatandaşların kiralık ev bulmakta zorlandığını söyleyen Emlakçı Onur Tufan satılık konutların daha çok olduğunu belirtti. İzmir Turistik merkez olduğu için ve  yazın da uygun fiyata İzmir'in tamamında bile kiralık ev bulmak artık yerliler için  çok  zor olduğu için kiralik konut fiyatları hemen hemen asgari ücretle aynı. Şu an İzmir, Bornova, Mavişehir ve Bayraklı'da ev kira fiyatları 18-20.000 TL arası değişiyor. Buca, Balçova taraflarındaysa ev kira konutlarının fiyatları  6000-8000 TL arası değişiyor. Umut ediyoruz ki, seçimlerden sonra asgari ücret ve ev kiraları arasındaki açık kapanır. Daha güzel yarınlar bizleri bekliyor.'' dedi.

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı