Dolar bugün ne kadar oldu?

Para ve emtia piyasalarında yön Fed faiz kararı sonrası belli oldu. Fed beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 5-5.25 seviyesinde sabit bıraktı. Fed toplantısı sonrası Başkan Jerome Powell’ın açıklamaları dikkat çekti. Kritik gelişme sonrasında piyasalar hareketlendi. 

FED BAŞKANI POWELL: FAİZ İNDİRİMİ BEKLENMİYOR 

Faiz kararı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell piyasalara önemli mesajlar verdi. Powell ekonominin para politikasında sıkılaştırma sonrası bir "yumuşak inişi" başarması olasılığını görmeye devam ettiğini ancak, faizlerde yakın zamanda bir indirim öngörmediklerini söyledi. 

Enflasyonun yüzde 2 hedefine geri getirilmesinin birinci öncelikleri olduğunu ve bunda kararlı olmaya devam ettiklerini ifade eden Powell, faiz oranlarının gelecek toplantılarda artılmasının "mantıklı olabileceğini" değerlendirdiklerini, ancak bunun çok daha yavaş bir hızla yapılması taraftarı olduklarını da vurguladı. 

DOLAR ENDEKSİ BUGÜN YÜKSELİYOR 

Dün 102.663’e kadar gerileyen dolar endeksi bugün yükselerek 103.333’ten işlem görüyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.833 ile primli seyrediyor. 

DOLAR/TL YÜKSELİYOR 

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 23.56’nın üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yükselerek 23.66 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 23.44, en yüksek ise 23.66 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 25.60 lira ile yükseliyor. 

Vatan

1 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı