Depremzedelerin başkanı o partiden meclis adayı!

Yerel seçim öncesi belediye başkan adaylarıyla birlikte meclis üyesi adaylarını da seçim kuruluna verecek olan siyasi partiler çalışmalarını büyük oranda tamamladı. 

CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de ise belediye meclis üye adayları ile ilgili de süreç tamamlandı.

30 Ekim Depremi’nden sonra mağdur vatandaşlar arafından kurulan ve depremzede hakları için mücadele eden İZDEDA’nın Kurucu Başkanı Haydar Özkan, CHP’den 15’inci sıra Bayraklı belediye meclis üyesi adayı oldu.

Özkan, geçmişte yaptığı açıklamalarda bazı partilerden belediye başkan adaylığı teklifi aldığını ve bağımsız aday olabileceğini açıklamıştı. Özkan, aldığı karar ile siyasi serüvenini CHP’den yana yapma kararı almış oldu.

LİSTEDEN DİĞER İSİMLER
Bayraklı listesinde, AK Parti ve MHP’den gelecek oyları da önemseyen Belediye Başkan Adayı Önal listenin seçilebilecekler yerine Bayraklı AK Parti eski İlçe Başkanı İsmail Sarı ile MHP’li Mehmet Toptaş’ı da yazdı. İki isim, Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın seçildiği 2019’daki seçimlerde ilk kez meclise girmişlerdi. CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Leman Tunus, mevcut Meclis Üyesi İpek Kul, Yeliz Çulha, Sezer Cem Bozacı ve Alim Çankaya gibi isimler de ön sıralarda yer aldı. Listenin kontenjan birinci sırasında ise Mehmet Cengiz Sarıoğlu bulunuyor.

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı