CHP’de o ilçede dengeleri alt üst eden gelişme: En güçlü isim adaylıktan çekildi!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday belirleme süreci tam gaz devam ederken, partinin sandıkta uzun süredir yüzünün gülmediği Kiraz’da çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. 

Kiraz’da CHP örgütünün üzerinde birleştiği, İYİ Parti Teşkilatı’nın isminde işbirliği kararının arkasında durarak üst yönetimin aday çıkarma ısrarı sonrası istifa ettiği Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nasuh Coşkun şok bir kararla adaylıktan çekildi.

AÇIKLAMA VE İDDİALAR 
Nasuh Coşkun kararı Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada, “Esnafa hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Bu noktada karar aldım ve adaylıktan çekildim. Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı olarak görevime devam edeceğim” dedi. 

Öte yandan Coşkun’un adaylıktan çekilmesi hakkında önemli iddialar da ortaya atıldı. Genel Merkez’in Coşkun’un eski bir AK Parti üyesi olması nedeniyle adaylığı üzerine çekincelerinin bulunduğu belirtilirken, Coşkun’un da adaylığının hala açıklanmamış olması nedeniyle rahatsız olduğu ifade edildi. Ayrıca CHP kulislerinde de Coşkun’un adaylık kararından vazgeçmesi için yakın çevresi ve kooperatiften baskı gördüğü iddiası da konuşuluyor. 

Coşkun’un kararı sonrası Musa Yigen CHP Kiraz’da aday adaylığına resmi başvuru yapan tek isim olarak kaldı. Şok gelişmenin ardından kulisler de hareketlendi. İlçede adaylık için 2 isim daha gündeme geldi. İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya ve Büyükşehir Yerel Hizmetler Müdürü Ümit Kazak’ın da adaylık yarışına dahil olabileceği konuşuluyor. 

NELER YAŞANMIŞTI? 
Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nasuh Coşkun adaylığını CHP İlçe Örgütü’nün tam desteğiyle açıklamıştı. İYİ Parti Teşkilatı da Coşkun’un ismi üzerinde karar kılarak işbirliğinden yana tavır koymuştu. İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Ümit Özlale ilçeye yaptığı ziyarette partinin aday çıkaracağını ifade etmiş, bu karara karşı duran İlçe Başkanı Halit Demir ve yönetimi istifa etmişti. Ayrıca Özlale’nin aday olarak işaret ettiği Olcay Kanat da bu gelişmenin ardından partisinden istifa etmişti.

Gerçek İzmir

58 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı