Başkan Tugay'dan Hamza Dağ'a mecliste teşekkür!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. Oturumu Başkan Cemil Tugay yönetiminde gerçekleştirildi. 

Türkiye’nin tek belediye hastanesi olan ve 30 Ekim 2020 tarihindeki depremden sonra yapının üçte ikilik kapasitesini oluşturan binaların dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Eşrefpaşa Hastanesi meclis gündemine geldi.

Riskli yapı ilan edilmesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'ndan inşaat için 1 Ağustos 2024'e kadar izin alındığı öğrenilen hastane ile ilgili AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız söz alarak konuştu. Hastanenin ek bina inşaatı için de geçtiğimiz günlerde bir ihale gerçekleştirilmiş fakat ihaleye katılan olmamıştı.

AK PARTİ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E 'EŞREFPAŞA' DESTEĞİ!

AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız Eşrefpaşa Hastanesi ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın konuyu yakından takip ettiğini aktardı.

Yıldız, “Türkiye’nin tek belediye hastanesi sahibi iliz. Geçtiğimiz 2 yıl içinde deprem nedeniyle hasar almıştı. Yeniden yapılması gündemeydi. Riskli yapı ilan dilmişti. Bakanlık’tan süre alındı. Ağustos 2024’te dolması gündemde. AK Parti olarak Hamza Dağ Bey’in bu konuya hassasiyetle yaklaştığını bilmenizi isterim. İhale talep görmediği için kamuoyunda bir risk oluştu. Hastanenin faaliyetine devam etmesini destekliyoruz. İster belediye iştirakleri ile ister ihale süreci ile biz bakanlık sürecini Hamza Bey uzatma talebini elinden gelen desteğini iletmemizi istedi” ifadelerini kullandı.

“HAMZA DAĞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yıldız’ın ardından konuşan Başkan Tugay ise geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan partinin Genel Başkan Yardımcısı Dağ'a teşekkür etti.

Tugay, “Bizden önce başlatılan bir süreç aksamalarla belli bir noktaya gelmiş. İhaleye başvuru olmadı. Gözden kaçmış bir durum olduğunu düşünüyoruz. Hastanemiz bizim için değerli, faaliyetine devam edecektir herkes müsterih olsun. Daha da aktif olarak hizmet verecektir. İzmir’in bir geleneği de var bu konuda irademiz net. Sadece bir sıkışmışlık hali nedeniyle süre uzatımı talep ettik. Bu konudaki desteğini şu an öğrendim. Hamza Dağ’a teşekkür ediyorum, il başkanlığımıza bu sorunumuzu zaten büyük ölçüde çözecektir. En kısa zamanda hastanenin ihalesi yapılacak ve çalışması başlayacak” dedi.

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı