Başkan Tugay’dan çok konuşulacak açıklamalar: Dernekler aranıp 'işe alım için isim verin' denmiş!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ocak-Şubat ve Mart ayında işe alınanlardan yaklaşık yüzde 15’ini işten çıkardıklarını açıkladı. GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan Tugay, “Görev değişikliği ile de olsa arkadaşları işten çıkarmayalım’ dedik. Bunu kabul edenler var. Bazılarında ise açık sorunlar var. Hiçbir ihtiyaç olmayanlar... Belediye önünde eylem yapan 20 kişi varmış. 'Bu arkadaşların görevleri ne idi bakar mısın?' diye arkadaşlara söyledim. Çoğu sekreter. Tıbbi sekreter ve büro elemanı...Bir tane teknisyen var. Diğerlerinin hepsi büro elamanı. Hastane yıkılmış vaziyette. Tıbbı sekreteri ne için aldınız diye sormak lazım” dedi.  

BENİM YERİMDE OLSALAR DAHA FAZLA İŞTEN ÇIKARMA OLURDU

İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “Ben de olsam son aylarda işe alınanları işten çıkarırdım” sözleriyle ilgili Başkan Tugay, “Aziz Başkan tecrübeli bir isim. Yapılan hataları gözlediği için böyle bir yorum yapmış. Ben kendisiyle bu konuyu konuşmadım. Onlar benim yerimde olsa daha fazla işten çıkarma yapardı. İşin doğrusu çünkü bu. İşe alımla ilgili geçmiş yönetime bir soru sormadım. Onlar da bana bu konuda bir bilgi vermedi” dedi.   

"BİRİLERİNİN BUNU AÇIKLAMASI LAZIM!"

Tugay, seçimden önce son üç ayda  işe alımlarla ilgili çok önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Tugay, şunları söyledi:

“Ancak son birkaç ayda yoğun işe alımın olmasında şöyle şeyler yapılmış. Büyükşehir Belediye Başkanının (Tunç Soyer) danışmanı dernekleri arayıp, ‘sizin adamlarınızı işe alacağız. İsim verin’ diye telefonlar ediyormuş. Bu şekilde derneklerden bilgiler geldi. Bazıları buna olumsuz cevap vermiş. Bunu gerçekten birilerinin açıklaması lazım. Belediye bu kadar maddi sıkıntıdayken ve artık Tunç Soyer’in aday olmadığı açıklanmışken ne amaçla yaptıklarını söylemeleri gerekiyor” 

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı