Bakanlık ve İZTO el sıkıştı: Askeri arazi sanayi sitesi oluyor!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, T.C. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ziyaret etti.

Ziyarete, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemal Elmasoğlu ve Emre Kızılgüneşlerkatıldı. Toplantıda, Bornova’da bulunan Cemal Gürsel Askeri Kışlası’nın İzmir Ticaret Odası tarafından çarşı ve site kurmak amacıyla alınması projesi hakkında görüşüldü. Projeyi desteklediklerini belirten T.C. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, araziyi devretmeye hazır olduklarını söyledi.

DEVİR PROTOKOLÜ YAPILACAK
İzmir’de yaşanan en önemli sorunlardan birinin çözüme kavuşacağını belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Üyelerimizden bu yönde yoğun bir talep var. Bulunduğu lokasyon itibariyle lojistik açıdan avantajlara sahip olan bu bölgenin Odamıza tahsisi hususunda gösterdikleri güven için, üyelerimiz adına T.C. Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler’e özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye de destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Kısa süre içinde devir protokolünü yapacağız. Projemizi hızla planlayıp hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Projede üyelere yönelik çarşı ve site içerisinde bağımsız bölümler, yönetim binası, mesleki lise ve çıraklık eğitim binaları, otopark alanları, banka, restoran, market gibi sosyal alanlar, temiz enerji tesisleri ve yeşil alanlar olması planlanıyor.

ODALAR İTİRAZ ETMİŞTİ
Askeri alanının devri konusuna Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası itiraz etmişti. Yapılan açıklamalarda "kentsel yerleşmeler içerisinde yer alan Askeri Alanların, Milli Savunma Bakanlığı`nın programı dahilinde Askeri Alandan çıkarılması halinde, bu alanlar sosyal donatı alanı olarak değerlendirilebilir’ şeklindeki hüküm ile askeri alanların dönüştürülmesi durumunda kamusal kullanımlara ayrılacağı, bu nedenle de bu alanın mülkiyetinin kamuya ait olması hükme bağlanmıştır. Bu nedenle, askeri alanların mevcut kullanım ve söz konusu plan notundan ötürü planlarda kamusal kullanım dışında bir kullanıma ayrılması bırakın imar mevzuatını açıkça Anayasaya aykırıdır” denilmişti.

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı