AK Partili Dağ: İzmir'de küçük sorunlar yumak oldu

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Habertürk yayına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yerel seçim ve ittifak sürecine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Biz iki işi bir arada götürüyoruz. İttifak görüşmelerini sürdürüyoruz. Diğer siyasi partilerle de görüşüyoruz. AK Parti ve MHP heyetleri görüşmeler yapıyor. Bizim ittifakımız seçim ittifakı değil. Test edilmiş ve onaylanmıştır. Seçim ittifakı değiliz. Seçimde farklı bir yol izlenir. O süreçte belli olacak. Görüşmeler sürüyor. Gerekli müzakereler yapılıyor. Görüşmelerden sonra sunum yapacaklar. Diğer siyasi partiler de aynı şekilde. Diğer taraftan kendi sürecimizi yürütüyoruz. Ali İhsan Bey basın açıklaması ile süreci yapacak. Üst heyetimiz toplanır Erdoğan önderliğinde. Bunlar ilin isim tespitine başlayacaklar. Tamama erdirilmesi ile aday tanıtımlarına başlanacak” dedi. 

Partinin büyükşehirlerdeki yol haritası ve hedefleri hakkında da konuşan AK Partili Dağ şunları kaydetti: Kazanacağız. Alacağız kötü bir tabir oluyor. Özellikle büyükşehirlerin sorunları öteledikçe büyükşehirlerdeki hayat devam ettiği için küçük sorunlar bile büyük bir sorun haline geliyor. CHP’li belediyeler vaat ettikleri hiçbir şeyi yapmadılar. İzmir de aynı şekilde. 37 tane Pazar yeri sözü vardı, sadece birini yaptı.

Alt geçit, üst geçit, yol… Belediye otobüsü sözleri, metrolar… Sözler yerine gelmediği gibi basit şeyleri de çözmezseniz… 5 yıldır İstanbul’da küçük sorunları da çözmeyince dinamizme ayak uyduramazsanız çok kötü etkileniyor insanlar. Belediye insanların güncel hayatı üzerine daha ekili…

İzmir’de 25 yıldır aynı zihniyet olduğu için küçük sorunlar birikerek yumak haline geldi. Kazanmamız lazım. Bütün belediyeleri kazanmak için koşturacağız. Bizim hayatımız hep bir koşturmaca idi böyle devam edecek. Yol kazası olan belediyeleri yeniden kazanacağız.

MHP ile süre gelen görüşmelere de değinen Dağ, “2019 tecrübemiz oldu. 2019 sürecinde süreç içinde bazı yol kazaları olmuştu. O tecrübenin üzerine inşalarımız olacak. Somut bir sonuca gidilmiş değil. Usul ve esaslar noktasında mesafe kat edildi. Bu işler de böyle yürür. İş birliği söz konusu. Yerel seçimlerde ittifak kanunu yok. Siyasal ortam gerekliliği olduğu için ittifak oluyor. Ülkenin geleceğinin Cumhur İttifakı birlikteliği ön kabulü ile görüşmeler sürüyor. Netice almaya zamanla başlanır” dedi.

CHP kurultayı ve Özgür Özel'in genel başkan seçilmesiyle yaşanan değişimi yorumlayan Dağ, "Değişim, makyaj değişimi. Yüz aynı yüz... Kendisi geride 10 seçim kaybetmiş. Manisa’da kaybetmiş. Makyaj değişmiş. Pamukla temizleyince gerçek yüz ortaya çıktı. 13 Kılıçdaroğlu’na sembol oldu. Kılıçdaroğlu veda ettiğinde Özel ağlamıştı, bugün gülücükler saçıyor. Kongredeki mesajlar çok manidar. Sonrasındaki yazılar var. CHP’de HDP’ye benzer bir şekilde eş başkanlık olacak gibi. Değişim olmadı. Vuran aynı el, konuşan aynı söz. FETÖ konusunda Kılıçdaroğlu neyse Özel de aynı. Demirtaş’a selam söylediler benzer şekilde" ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı