AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı: İzmir'de ses var görüntü yok

AK Parti İzmir'in İl Başkanı Bilal Saygılı, 2024 Yerel seçimleri öncesinde sahaya indi. Saygılı, Bayraklı Teşkilatı Buluşması'na katıldı. Saygılı, Bayraklı teşkilatının seçim çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. 4,5 yıllık çalışmasını anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi. Saygılı, "Ülkenin durumunu 'hazin' diye nitelemişler, yine ezberledikleri yerden hükümeti hedef almışlar. 'Savaşlar', 'krizler çemberindeyiz' diyerek de pek ala kendi söylediklerini çürütmüşler. Hazin bir durum, bir hezimet varsa; o da İzmir'in başındadır. İdare ettikleri, yetkili oldukları İzmir'i düşürdükleri durum belli. Soyer'in başkanı olduğu İzmir'de ses var görüntü yok; reklam var ürün yok" ifadelerini kullandı.

'SAVUNMA MEKANİZMALARI HÜKÜMETİ SUÇLAMAK'
Toplantıda ana kademe, kadın ve gençlik kollarına seslenen Saygılı, İzmirlilerin güvenerek oy verdiği CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'i 'yoklar şehri' yaptığını söyledi. Son 21 yılda İzmir'e yapılan yatırım bedeli 223 milyar TL; 20 binin üzerinde konut, 4 organize sanayi, 2 endüstri bölgesi, 4 teknopark yaptıklarını hatırlatan Saygılı, "25 yıldır bu şehri yöneten CHP, neredeyse 5 yıldır da koltukta oturan Soyer, neden hiç rakam vermiyor. İzmir'in trafik çilesini ortadan kaldırmak için kaç battı çıktı yaptı? Kaç kavşak, yol, üst geçit yaptılar? Koku sorunun hem sebebi hem çözemeyenler kendileri. Savunma mekanizmaları hükümeti suçlamak. İstedikleri rakamı versinler; altı boş, arkası boş" ifadelerini kullandı.

'NE OLACAK İZMİR'İN BU HALİ?'
"AK Parti; hayal satmaz, hayal kurar ve gerçekleştirir. CHP ise hayal satar ve belediyeciliği de ancak kitaptan okur gibi anlatır böyle" diyen Saygılı, teşkilatın kapı kapı bunları anlatmasını istedi. Saygılı sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkımız, görüyor. Onlar yıllardır iki kürek harçla temel atıp, milyarlık reklamlarla kendisini alkışlatıyor; biz milyonluk, milyarlık sayısız yatırımın kurdelesini kesiyoruz. Sokaklarda, otobüslerde, parklarda, yan yana gelen iki kişinin konu başlığı; Ne olacak İzmir'in bu hali.  Anlatacağız. CHP'li Büyükşehir Belediyesi devam ederse, İzmir gerilemeye devam edecek. AK Belediyecilik gelirse, bu dertlerin hepsi bitecek."

'BİZ 5061 KONUT YAPTIK, ONLAR ANIT YAPTI'
Saygılı, Bayraklı'nın en ağır biçimde yaşadığı İzmir depremini hatırlatıp, "Bu kentin 3'te 1'inin dönüşmesi gerektiği gerçeği, yılların gerçeği. CHP'li belediyeler kaç adım attı bu konuda? Sıfır. Arabaların sokaklarına giremediği Bayraklı'nın mahallelerinde yıllardır ne değişti? Hiç. 3 yıl oldu deprem felaketi yaşanalı. Hükümetimiz, 5061 konut teslim etti depremzedelerimize, onlar anıt yaptılar. Avrupa'dan milyon tane şehircilik ödülü alsalar ne olur; şehir liğme liğme dökülüyor. Kağıttan kale gibi, bir vurulsa yıkılacak koskoca İzmir. Bayraklı ona keza. Belediyecilik; hizmeti bütün görmeyi; ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hizmet etmeyi gerektirir. Yazık oluyor İzmir'e, yazık oluyor Bayraklı'ya. Ama az kaldı. Sayılı günler kaldı. İzmir'in yoklar dönemi kapanacak. Gerçek hizmet, AK Belediyecilik tarafından İzmir'le buluşacak."

(DHA)

0 Yorum

Yorum Gönder

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

300 X 250 Reklam Alanı